Huomioarvo on digiaikana entistä kriittisempi mittari yrityksille, jotka haluavat tavoittaa kohdeyleisönsä. Kuluttajat valikoivat entistä tarkemmin, mihin huomionsa suuntaavat, jolloin brändien on yhä haastavampaa päästä toivottuihin tuloksiin.
Yhä useampi yritys tunnistaa huomioarvon merkityksen yhtenä menestyksen mittarina. Mitä paremmin brändit siinä onnistuvat, sitä todennäköisemmin ne myös saavuttavat liiketoiminnalliset tavoitteensa.
Global TV Group keräsi yhteen aiheeseen liittyvät tutkimukset eri puolilta maailmaa ja tutki, mikä on television rooli huomioarvon aikakaudella.
Tutkimustulokset osoittavat, että huomioarvo vaihtelee eri kanavien välillä hyvinkin paljon. Esimerkiksi tv-mainontaan kiinnitetään huomattavan paljon enemmän huomiota ja pidempään (attentive seconds) kuin Youtube-mainontaan ja sillä on myös selvästi enemmän vaikutusta tuloksiin.
Televisiomainontaan kiinnitetään selvästi enemmän huomiota kuin esimerkiksi somemainontaan, ja sillä on myös vahvempi vaikutus ostokäyttäytymiseen.
Lähde: Ebiquity, with Lumen, Tvision and Dan White – The Challenge of Attention, June 2021
Lähde: Source: Karen Nelson Field Amplified Intelligence ––“Not All Reach is Equal: An Investigation into Cross Platform Advertising Effectiveness,” ThinkTV Australia, 2019.
*STAS (ShortTerm Advertising Strength) pistemäärä mittaa mainonnan vaikutusta, ostavatko mainonnalle altistuneet tuotetta vs. jotka eivät ole altistuneet mainokselle. Yli 100 pistettä tarkoittaa, että mainonnalla oli vaikutusta myyntiin.
Voit ladata tutkimuksen tästä linkistä.